nlenfrfydeites

Motorboot: manoeuvreerles

Bootje varen met een motorboot of sloepOp de gracht met een glaasje rosé? Een tour over de Vecht? Een lastige haven met wat wind? Of gewoon vaarles voor extra tips en truuks?

JasperJ biedt de cursus manoeuvreren op de motor aan. Hierbij leer je varen op een motorboot en de boot goed onder controle te krijgen. We concentreren op de basis: goed zeemanschap, remmen, achteruit varen, keren, aanleggen en wegvaren en vaarregels.

In overleg bepalen we het lesprogramma. Tijdens het varen worden de belangrijkste vaarregels ‘spelenderwijs’ geleerd. We varen niet met grote groepen maar leveren kwaliteit op maat.

Het doel is om ontspannen en veilig te genieten van de watersport. Belangrijk hiervoor is het vooruit kijken: tochtvoorbereiding, onderlinge communicatie, letten op veiligheid en inschatten wat andere scheepvaart gaat doen.
Les op eigen schip is altijd mogelijk.

Prijzen

Een halve dag manoeuvreerles op een sloep: € 345,- 
Hele dag manoeuvreerles op een sloep: € 485,-

Prijs is schip met instructeur en onafhankelijk van het aantal deelnemers. Genoemde prijzen zijn op basis van vaarlocaties Vinkeveen of Maarssen (Vecht). Op andere locaties uiteraard ook mogelijk, maar dan is de prijs afhankelijk van de huurprijs van een sloep of schip ter plaatse.

Data

Er zijn (bijna) geen vaste data. We leggen onze agenda's naast elkaar en kijken wanneer het goed uitkomt.
Zo sluit het altijd aan bij jouw wensen!

Tot op het water!

 

Goed voorbereid

Om je voor te bereiden of om achteraf nog eens wat na te lezen, zijn de volgende boeken een leuk cadeautje (en bij mij te bestellen):

Handboek motorboot varen

Handboek motorboot varen biedt alle kennis die je als motorbootvaarder nodig hebt om alleen of met z’n tweeën te gaan varen. Het boek behandelt stap voor stap alle voorkomende manoeuvres en handelingen en geeft uiterst bruikbare tips en oplossingen om deze makkelijk, overzichtelijk en zonder stress te laten verlopen. Naast een groot aantal verhelderende tekeningen vind je in het boek QR-codes naar handige instructievideo’s die laten zien hoe alles er in de praktijk uitziet.

Oorspronkelijk in het Engels verschenen en vertaald naar de Nederlandse situatie. Vaarinstructeur Jasper Jansen heeft een aantal hoofdstukken uit het boek voor zijn rekening genomen om het varen op de Nederlandse binnenwateren nog extra te belichten.

 

Leidraad voor Kajuitjachtzeilers

De Leidraad voor kajuitjachtzeilers is het vervolg op Het Zeilboek en behandelt de onderwerpen, die specifiek horen bij het manoeuvreren en navigeren met een kajuitzeiljacht. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor beginnende kajuitjachtzeilers, maar kan ook als naslagwerk dienen voor de gevorderde zeiler. Deze nieuwe editie is herzien en van een nieuwe vormgeving voorzien.

De Leidraad voor Kajuitjachtzeilers is in de eerste plaats bedoeld voor de beginnende kajuitjachtzeiler, maar ook als naslagwerk voor de gevorderde zeiler. Deze herdruk van Leidraad voor kajuitjachtzeilers is volledig bijgewerkt en aangepast aan de meest recente exameneisen. Daarom van harte aanbevolen door de CWO, ANWB en het Watersportverbond.

 

Klein Vaarbewijs I en II

Het boek Klein Vaarbewijs I en II van de Vaarbewijs Academy is er voor jou. Wil je optimaal kunnen genieten van je favoriete watersport? Met een Vaarbewijs op zak kun je veilig en goed voorbereid met je motorboot, zeiljacht of snelle motorboot het water op. In dit cursusboek leer je precies wat je nodig hebt om de examens Klein Vaarbewijs 1 en 2 te behalen. De examenstof wordt in dit boek helder uitgelegd en verduidelijkt met veel praktijkvoorbeelden, leerzame illustraties en foto’s. Daarnaast maak je je de leerstof volledig eigen met de handige oefenvragen in het boek en de 200 gratis online proefexamenvragen. Zo ga je perfect voorbereid de examens in. Deze nieuwe editie is geheel bijgewerkt volgens de laatste exameneisen.

 

Oefenvragen voor het Vaarbewijsexamen

Met dit oefenboek vol Oefenvragen voor het Vaarbewijsexamen heb je het ideale leermiddel in handen om je voor te bereiden op het examen Klein Vaarbewijs 1 en 2. Met de ruim 800 vragen in dit boek kun je jouw kennis van de leerstof testen en vergroten. De volgorde van de vragen is gelijk aan de exameneisen van het CBR.
Omdat afbeeldingen vaak meer zeggen dan woorden, is naast elke vraag een illustratie geplaatst. De vraag wordt daardoor duidelijker en je inzicht in de leerstof vergroot.
Dit oefenboek is een uitstekende aanvulling op een cursusboek of vaarbewijscursus.

Doen?

Bel of mail voor meer informatie.

Weerinfo

Buienradar

Contact voor meer info

captcha
Herladen

JasperJ op Facebook

Leuke filmpjes

Zoeken

nlenfrfydeites