Vaarles

Wel een eigen schip, maar soms best wel spannend.

Je hebt er al eens met vrienden over gesproken, of een boekje over gelezen en toch lukt het je niet op je eigen schip.
Of het nu gaat om de manoeuvres in een haven, meer snelheid tijdens het zeilen, navigatie/tochtplanning of het vriendelijk blijven aansturen van je bemanning: JasperJ helpt je verder.

Dagtocht zeilen met een skutsje of tjalkHet ruime sop kiezen op ambachtelijke wijze. De kracht van massa ervaren als de boeg zich met veel schuim door het water duwt.

De platbodem is al eeuwen een typisch Hollandse scheepsvorm. En de diversiteit is eindeloos: skutsjes, aken, botters, schouwen, schokkers, westlanders, kagenaars, boeiers en ga zo maar door. Geen enkele platbodem is hetzelfde! Dus elk schip heeft haar eigen kwaliteiten.

Kajuitjacht zeilles zeezeilen met kajuitjachtDe ondergaande zon achterna...

Wie wil dat niet? Met een glimmend kajuitjacht open zee kiezen en genieten van de weidsheid van het water? En ondertussen genoeg comfort aan boord om het langere tijd uit te houden. Een rondje om het eiland Pampus met een bak koffie en een warm broodje uit de oven bijvoorbeeld.

Zeilles op een kielboot van zeilinstructeur JasperJDe kielboot is een veilige omgeving om kennis te maken met alles wat zeilen zoal heeft te bieden: zeiltechniek, organisatie aan boord, communicatie, manoeuvreren en (meerdaagse) tochten maken.

Je bent aan het spelen met de natuurkrachten. Een van de eerste dingen die je leert is het schip aan te passen aan de voortdurend wisselende omstandigheden. Je leert het schip te sturen in de richting waar jij hem hebben wilt; Dat is een geweldige evaring!

Zeilen of zeilcursus op een catamaran met Jasper JansenGillend in de trapeze en op één drijver scheur je over het water!

Het varen op een catamaran is bijzonder spectaculair en voor iedereen leuk. En het mooie is dat je er niet enorm goed voor hoeft te kunnen zeilen om hier kennis mee te kunnen maken.

Spelenderwijs leren zeilen bij het jeugdzeilenJong geleerd is oud gedaan.

En spelenderwijs in aanraking komen met watersport is een heerlijke manier om de dag door te komen.

Met behulp van wat praktische uitleg zo snel mogelijk het water op en uitproberen. En natuurlijk regelmatig een wedstrijdje....

 

Soms gaat het niet zo lekker als je zou willen...

Je hebt je eigen schip, of huurt vaak, maar toch is het altijd weer spannend bij die brug, sluis of in die onbekende haven.
De voorspellingen zijn dat het lekker gaat waaien voor een mooi stuk zeilen. Misschien wel wat te hard voor het comfortabel de box in- of uitvaren.

Dit is een bekend fenomeen. En helemaal niet erg, als je het herkent. Want dan kunnen we er iets aan doen!

Bootje varen met een motorboot of sloepOp de gracht met een glaasje rosé? Een tour over de Vecht? Een lastige haven met wat wind? Of gewoon vaarles voor extra tips en truuks?

JasperJ biedt de cursus manoeuvreren op de motor aan. Hierbij leer je varen op een motorboot en de boot goed onder controle te krijgen. We concentreren op de basis: goed zeemanschap, remmen, achteruit varen, keren, aanleggen en wegvaren en vaarregels.

Scorpion Buienradar

Contact

captcha
Herlaad

Zeilboeken

Watersportnieuws (Nauticlink)

Invalid or Broken rss link.

Zeilvideo's

IkWilZeilles op Facebook