nlenfrfydeites

Klein Vaarbewijs

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor het varen van een schip dat langer is dan 15 meter of een schip dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur.

Met het Klein Vaarbewijs 1 ben je bevoegd om deze schepen te besturen op alle rivieren, kanalen en kleine meren in Nederland. Heb je een boot die kleiner is of minder hard kan? Dan is het nog verstandig om je Klein Vaarbewijs te halen. Je bent dan op de hoogte van alle (gedrags)regels op het water.

Voor het besturen van een vaarbewijsplichtige boot op het IJsselmeer, Markermeer, de Wester- en Oosterschelde, de Waddenzee, het IJmeer en de Eems en de Dollard heb je een Klein Vaarbewijs 2 nodig. Klein Vaarbewijs 2 bestaat uit 2 delen, namelijk Klein Vaarbewijs 1 en een Aanvullend deel. Extra onderdelen die bij 2 aan bod komen zijn het navigeren met kaart, plotter en passer, het varen op getij-water, het gebruik van waterkaarten en almanakken en een beetje weerkunde.Je kunt in één keer voor Klein Vaarbewijs 2 examen doen. Je doet dan eerst een examen voor 1 en aansluitend voor 2.

Je leert een heleboel over het varen in de praktijk en het is gelijk ook een ICC (International Certificate of Competence).
In diverse landen is het wenselijk of verplicht om zo'n document te hebben.

JasperJ Watersporttheorie Cursus Klein Vaarbewijs 2 NavigatieDe cursus kan in dagen, dagdelen en avonden gegeven worden. De cursus heeft een praktische invulling. De avonden beginnen om 19:00 of 19:30 uur. Uiteraard is er koffie of thee en zijn er koekjes aanwezig. De cursus wordt gegeven aan de hand van het cursusboek Leidraad voor het Vaarbewijs van Richard Vooren, Klein Vaarbewijs van Vaarbewijs Academy of het ANWB Cursusboek Klein Vaarbewijs (niet inbegrepen in de cursusprijs).

Er zal aandacht zijn voor onderwerpen die gewoon geleerd moeten worden, maar ook voor onderdelen die meer inzicht vereisen. Deze praktische vaardigheden zullen uitgebreid geoefend worden gedurende de lesavonden. Deze cursus omvat o.a. de voorschriften en vaarregels op de binnenwateren, de (brand)veiligheid aan boord, de betonning en het varen en manoeuvreren in bijzondere omstandigheden.

Watersporttheorie JasperJ cursusboek klein vaarbewijsExamens voor het vaarbewijs zijn landelijk en worden door het CBR afgenomen. Voor het examen geldt geen minimum leeftijd, maar het Vaarbewijs zelf kan je pas aanvragen als je 18 bent. Voor informatie over de examendata, prijs, plaats en inschrijving kan je de site van CBR raadplegen.

 

Kijk voor data, prijzen en locaties op JasperJ Watersport Vaartheorie

 

 

Weerinfo

Buienradar

Contact voor meer info

captcha
Herladen

JasperJ op Facebook

Leuke filmpjes

Zoeken

nlenfrfydeites