nlenfrfydeites

Kajuitzeiljacht: manoeuvreerles

Soms gaat het niet zo lekker als je zou willen...

Je hebt je eigen schip, of huurt vaak, maar toch is het altijd weer spannend bij die brug, sluis of in die onbekende haven.
De voorspellingen zijn dat het lekker gaat waaien voor een mooi stuk zeilen. Misschien wel wat te hard voor het comfortabel de box in- of uitvaren.

Dit is een bekend fenomeen. En helemaal niet erg, als je het herkent. Want dan kunnen we er iets aan doen!

Zelfs ervaren zeilers kunnen bij stevige wind of drukte flink moeite hebben met wachten voor een sluis/brug of aanleggen in een box of een steiger. Dat levert stress op en daarmee gaat de manoeuvre niet beter. En wordt het varen niet leuker!

Met een halve of hele dag manoeuvreerles, zie je ineens wat het effect van je schroef is. Of hoe je met één lijntje alles veel makkelijker kunt maken. Of hoe je je bemanning beter kunt inzetten.

Kortom: na zo'n les wordt de drempel lager om te gaan varen en ga jij/gaan jullie nog meer genieten van de watersport!

Prijzen

Inclusief boot (huur kajuitjacht) kost een dag motor manoeuvreren € 495,- en een dagdeel € 355,-. Ongeacht het aantal deelnemers.
Prijzen zijn incl. btw en excl. reiskosten (Utrecht, eerste 50 km inbegrepen).

Bel of mail voor meer informatie.

Data

Er zijn bijna geen vaste data. We leggen onze agenda's naast elkaar en kijken wanneer het goed uit komt.
Zo sluit het altijd aan bij jouw wensen!

Tot op het water!

Bel of mail voor meer informatie.

 

Goed voorbereid

Om je voor te bereiden of om achteraf nog eens wat na te lezen, zijn de volgende boeken een leuk cadeautje (en bij mij te bestellen):

Leidraad voor Kajuitjachtzeilers

De Leidraad voor kajuitjachtzeilers is het vervolg op Het Zeilboek en behandelt de onderwerpen, die specifiek horen bij het manoeuvreren en navigeren met een kajuitzeiljacht. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor beginnende kajuitjachtzeilers, maar kan ook als naslagwerk dienen voor de gevorderde zeiler. Deze nieuwe editie is herzien en van een nieuwe vormgeving voorzien.

De Leidraad voor Kajuitjachtzeilers is in de eerste plaats bedoeld voor de beginnende kajuitjachtzeiler, maar ook als naslagwerk voor de gevorderde zeiler. Deze herdruk van Leidraad voor kajuitjachtzeilers is volledig bijgewerkt en aangepast aan de meest recente exameneisen. Daarom van harte aanbevolen door de CWO, ANWB en het Watersportverbond.

 

Handboek motorboot varen

Handboek motorboot varen biedt alle kennis die je als motorbootvaarder nodig hebt om alleen of met z’n tweeën te gaan varen. Het boek behandelt stap voor stap alle voorkomende manoeuvres en handelingen en geeft uiterst bruikbare tips en oplossingen om deze makkelijk, overzichtelijk en zonder stress te laten verlopen. Naast een groot aantal verhelderende tekeningen vind je in het boek QR-codes naar handige instructievideo’s die laten zien hoe alles er in de praktijk uitziet.

Oorspronkelijk in het Engels verschenen en vertaald naar de Nederlandse situatie. Vaarinstructeur Jasper Jansen heeft een aantal hoofdstukken uit het boek voor zijn rekening genomen om het varen op de Nederlandse binnenwateren nog extra te belichten.

 

Klein Vaarbewijs I en II

Het boek Klein Vaarbewijs I en II van de Vaarbewijs Academy is er voor jou. Wil je optimaal kunnen genieten van je favoriete watersport? Met een Vaarbewijs op zak kun je veilig en goed voorbereid met je motorboot, zeiljacht of snelle motorboot het water op. In dit cursusboek leer je precies wat je nodig hebt om de examens Klein Vaarbewijs 1 en 2 te behalen. De examenstof wordt in dit boek helder uitgelegd en verduidelijkt met veel praktijkvoorbeelden, leerzame illustraties en foto’s. Daarnaast maak je je de leerstof volledig eigen met de handige oefenvragen in het boek en de 200 gratis online proefexamenvragen. Zo ga je perfect voorbereid de examens in. Deze nieuwe editie is geheel bijgewerkt volgens de laatste exameneisen.

 

Oefenvragen voor het Vaarbewijsexamen

Met dit oefenboek vol Oefenvragen voor het Vaarbewijsexamen heb je het ideale leermiddel in handen om je voor te bereiden op het examen Klein Vaarbewijs 1 en 2. Met de ruim 800 vragen in dit boek kun je jouw kennis van de leerstof testen en vergroten. De volgorde van de vragen is gelijk aan de exameneisen van het CBR.
Omdat afbeeldingen vaak meer zeggen dan woorden, is naast elke vraag een illustratie geplaatst. De vraag wordt daardoor duidelijker en je inzicht in de leerstof vergroot.
Dit oefenboek is een uitstekende aanvulling op een cursusboek of vaarbewijscursus.

Doen?

Weerinfo

Buienradar

Contact voor meer info

captcha
Herladen

JasperJ op Facebook

Leuke filmpjes

Zoeken

nlenfrfydeites